arrow pointer

Vinduer

For boligforeninger, erhvervsudlejere og boligadministrationer

—— Eksperter i alt med vinduer

Ved vurdering af hvad, der bør ske med vinduerne, skal der vælges om udskiftning af vinduer er den rette løsning eller om renoveringer af gamle vinduer, giver bedst mening.

Hos Brdr. Lauridsen er vi altid opmærksomme på at tænke i bæredygtige løsninger, hvor vi forlænger levetiden af vinduerne og samtidig forsøger at forbedre kvaliteten af vinduerne. Ud fra en miljømæssig vurdering, er det ofte bedre at renovere vinduer frem for montering af nye vinduer.

Hos Brdr. Lauridsen er vi altid opmærksomme på at anvende bæredygtige og miljørigtige kvalitetsprodukter, så arbejdet holder længst muligt, og der kan være penge at spare, ved at træffe et bæredygtigt valg.

Hvis vurderingen er, at der skal ske en udskiftning af vinduer, vejleder vi i bedst muligt valg af nye vinduer, samt monteringen af vinduerne, så de holder længst muligt.

Vi vil altid guide dig til den løsning, der passer bedst til dig, og som er bedst for miljøet. I øvrigt opnår man op mod 50 gange mindre CO2 udledning ved renovering, frem for nedrivning og nybyg.

Kontakt os

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 48 timer.

  • Felter med * skal udfyldes

—— Maling af vinduer

Når det gælder maling af vinduer, går kvalitet og bæredygtighed ofte hånd i hånd. En fornuftig bæredygtig strategi er, at passe på de gamle vinduer man har. 

For at vinduerne skal holder længe, anbefaler vi at man f.eks. laver en vedligeholdelsesplan som sikrer, at maling af vinduer sker i takt med at vind, vejr og indeklima tærer på den beskyttelse, som vinduerne har. Specielt i storbyer, som København, hvor forurening også slider malingen på vinduerne. Så her skal man være opmærksom, så man ikke ender i dyre alternativer.

Vi har mange års erfaring, og ved, at det grundige forarbejde med at rense, slibe og spartle, er fundamentet for solidt kvalitets malerarbejde.

Når du skal vælge maling, så tilbyder Brdr. Lauridsen muligheden for at anvende bæredygtige alternativer. Med valg af bæredygtig maling, vælger man ikke blot maling af vinduer, men man vælger også et produkt, der er ansvarligt fremstillet i forhold til miljøet.

—— Renovering af vinduer

Har man vinduer, som er fremstillet i god kvalitet, så kan renovering af gamle vinduer være en god og bæredygtig løsning. F.eks. findes der, i København, ældre ejendomme, hvor vinduerne er fremstillet af høj kvalitet, som med den rette vedligeholdelse, og dygtig renovering af vinduerne, vil kunne bringes til at fungere fint, selv efter nutidens krav.

I etageejendomme kan det være vanskeligt, løbende, at monitorere vinduernes tilstand, hvorfor vi anbefaler at ejendommene løbende får gennemgået vinduerne, så det er muligt, i tide, at opdage råd, dårlige hængsler, løse vindueslister etc., før gamle vinduer bliver så beskadiget, at der skal nye vinduer til.

Med løbende renovering af vinduer og en grundig maling, er det muligt at vedligeholde og renovere vinduerne, så man forlænger levetiden mest muligt.

Når vi arbejder med renovering af vinduer, renses gammel maling af, så råd og andre skader bliver synlige. Det giver vores tømrer mulighed for at se, hvad der skal repareres, så vinduet igen kan holde flere år ud i fremtiden. Det kan også være belastende for miljøet at vælge udskiftning frem for renovering.

—— Udskiftning af vinduer

Er vinduerne ikke tidssvarende og i for dårlig stand til at bevare, eller er virkeligheden, at man har behov for støjdæmpning og et forbedret indeklima uden træk fra vinduerne? Så kan montering af nye vinduer være en god løsning. Vælger man ikke at renovere, men derimod at udskifte til nye vinduer, så kan man også her, tage bæredygtige beslutninger.

Når der skal sættes nye vinduer ind, kan man nemlig vælge vinduer som holder på varmen, så der kan spares på varmeregningen. Man kan også få elementer, som lydisolerer godt og dermed øger komfort og forbedre indeklimaet f.eks. hvis man bor inde i byen. Der kan være mange fordele ved at udskifte det gamle, og vi står klar til at rådgive og udføre.

—— Den gode oplevelse

Brdr. Lauridsen har stor erfaring med at arbejde i storbyernes trængsel, og vi færdes hjemvant både i København, hele hovedstadsområdet, samt omkringliggende byer på Sjælland – f.eks. Helsingør, Hillerød og Roskilde. 

Det er vigtigt for os, at kunden altid er i fokus og at kunden får en god oplevelse, med omhyggelig planlægning, præcis dialog og effektiv opfølgning. Der er altid mulighed for at træffe sunde og bæredygtige beslutninger – der er altid mulighed for at vælge Brdr. Lauridsen.

—— Vores arbejde med vinduer

Brdr. Lauridsen har siden 2006 arbejdet med udskiftning af vinduer, montering af vinduerne,  renovering af vinduerne og maling af vinduerne. Vi har erfarne medarbejdere, som i mange år, har arbejdet med vedligeholdelse, maling af vinduer og montering af vinduer.

Den viden, samt viden om nye vinduer, videregives naturligt til de lærlinge, som Brdr. Lauridsen uddanner. En stor del af vores opgaver med vinduer, har været maling af vinduer i København, montering af nye vinduer i København og renovering af vinduer.

—— Vores lifte giver store fordele

Brdr. Lauridsen har løbende opbygget en serie af egne lifte, som passer perfekt til opgaver for etageejendomme i København, hvor der ofte er smalle passager ind til baggårde.

Viser det sig umuligt at passere gennem indgangen til baggården med præcis den lift, som kræves til når vinduerne skal males, eller når der skal ske skift på vinduer, så hejser vi liften op over taget og ind i baggården. På den måde slipper boligforeningen for rod med store stilladser, når man skal i gang med renovering af vinduerne.

En stor fordel for boligforeningen er, at vi kun optager et mindre område i baggården, hvor vi enten er gang med maling af vinduer eller skift af vinduer. Det betyder at gården kan anvendes af beboerne, selv når der arbejdes med maling af vinduer og arbejdsområdet er sikkerhedsmæssigt afskærmet.

Når vi anvender egen lifte til f.eks. montering af vinduer eller maling af vinduerne, oplever kunden både en fleksibel og sikker løsning, hvor der ikke fra et stillads bliver adgang til lejlighederne og derved minimerer vi risikoen for tyveri herfra. Når der anvendes lift til f.eks. maling af vinduerne eller montering af nye vinduer, har man også frit udsyn fra lejlighederne, som ikke er pakket ind i stillads.

Brdr. Lauridsen udvikler løbende metoder til at lette arbejdet med montering af vinduer og maling af vinduer, så arbejdet med vedligeholdelse og renovering af vinduer udføres med størst hensyntagen til medarbejderne. For kunden betyder det samlet, at kunden får et kvalitetsprodukt til den rigtige pris for maling af vinduer.

—— Spørgsmål og svar omkring vinduer

Hvad er træ- aluvinduer?

Træ- og aluvinduer er et vejrbestandigt vindue, hvor ramme og/eller karm er fremstillet i en kombination af aluminium og træ. Aluminiumen sidder yderst, og den indvendige del af vinduet er af træ, hvilket giver et mere traditionelt udseende inde i lejligheden.

Hvorfor skal jeg vælge træ-aluvinduer?

Det giver en fordel i forhold til levetid og vedligehold. Trævinduer skal i gennemsnit males mellem hver 5. til 7. år, hvor træ – aluvinduer kun skal vaskes efter behov. Man får en mærkbar længere levetid og sparer udgifter til løbende maling af vinduerne.

Kan man ændre farve udvendigt på et træ - aluvindue?

Der bliver vanskeligt og dyrt at male på den lakerede aluminiumsoverflade. Det kræver man afmonterer aluminiumsdelene, sender dem til sandblæsning og lakering i øvrigt i nye farver hvis det ønskes.

Hvilke fordele har lydisolerende vinduer?

Glassene i vinduerne reducerer udefrakommende støj, bidrager til øget velvære, du får usynlig lydisolering og det gør boligen mere komfortable.

Hvilke støjgrænser findes for boliger?

Statens målsætning er, at boliger skal have et støjniveau på under 55 dB udenfor vinduerne og maksimum 30 dB indenfor.

Hvor meget støjdæmper et vindue?

En boligs vinduer er helt central for støjen i lejligheden, da den største del af trafikstøj som regel kommer ind i boligen igennem vinduerne. Der er helt op til 20 dB forskel på, hvor godt en vinduesløsning dæmper støjen. Et almindeligt vindue med termoruder giver typisk et en støjdæmpning inde på ned til 38 dB, medens et vindue med lydrude vil give dig en dæmpning af støjen indendørs på ned til 27 dB.

Hvordan opstår træk fra vinduet?

Træk kan skyldes flere ting som f.eks.:
 – Vinduet er ikke ordentligt lukket
 – Vinduets ramme slutter ikke tæt til karmen
 – Har vinduerne udluftningsventiler kan der i køligt vejr komme meget kølig luft ind som føles som træk.
 – Træk kan også skyldes store vinduer, hvor temperaturen på den indvendige glasoverflade er lavere end temperaturen i stuen. Når den indvendige luft ved vinduet afkøles strømmer den nedad, fordi kold luft vejer mere end den varme luft i stuen. Det medfører at luften bliver sat i bevægelse. Dette kan opleves som træk.

Hvorfor skal jeg lufte ud i lejligheden?

Udluftning giver et godt indeklima og forebygger skimmelsvamp.

Hvad er den rette udluftning?

Luk godt op for vinduerne og sørg for at der kommer gennemtræk, gerne i 5-10 min 2 – 3 gange om dagen. Du skal ikke være nervøs for at din bolig bliver afkølet, da det kun er luften som bliver afkølet og ikke selve boligen.

Vores ydelser

Tømrer

Tømrer med fokus på kvalitets oplevelser.

Murer

Kvalitetsorienteret og effektiv murer.

Maler

Din professionelle maler.

Totalentreprise

Totalentreprise i særklasse.

Væsentlige miljømærker

Indhent et tilbud