arrow pointer

Vedligeholdelsesplan

Giver boligforeninger det nødvendige overblik

—— Vedligeholdelsesplanen = rettidig omhu

Vedligeholdelsesplanen er en rapport, som giver jer et langsigtet overblik over hvad, der skal vedligeholdes på jeres ejendom og hvornår, for eksempel over en 10-årig periode.

Med en vedligeholdelsesplan, er I altid på forkant, så I:

1. Bevarer ejendommen i god stand
2. Opnår en bedre foreningsøkonomi

Planen giver jer det professionelle overblik, så I kan planlægge i god tid og dermed får færre uforudsete udgifter. Dette gør, at I kan prioritere opgavernes rækkefølge, samt står i en bedre forhandlingsposition, overfor finansieringsinstitutter og leverandører.

Derudover vil I som bestyrelse, få et dokument, som gør det nemt at forklare om, og argumentere for aktiviteter og udgifter, overfor beboere og generalforsamling.

forskellig håndværk - brdr lauridsen¨

Kontakt os

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor 48 timer.

  • Felter med * skal udfyldes

—— Hvad indeholder en vedligeholdelsesplan?

Hos os får I ikke en 80 siders rapport, udført at en rådgivende ingeniør. Hos os får I en rapport på 8-20 sider, udført af en erfaren byggeleder og i et sprog, som foreningsbestyrelsen forstår, uden at I behøver være eksperter på renovering og vedligehold.

Typisk vil rapporten have et tidsperspektiv på op til 10 år og indeholde punkter, der vedrører for eksempel facader, vinduer, hoveddøre, lejlighedsdøre, trappeopgange, tage, varmecentral m.m. 

Til hver aktivitet er sat et anbefalet årstal for udførelse, hvad der bør gøres, samt prisestimater.

Rapporten indeholder en side, hvor I kan se alle aktiviteter og anbefalet prioritering i en tabel, samt en side for hver aktivitet, f for eksempel vinduer, opgange, facader o.s.v.

Eksempel på drift og vedligeholdelsesplan

—— Vejen til en effektiv vedligeholdelsesplan

STEP 1

Indledende dialog imellem boligforening og Brdr. Lauridsen

1
STEP 1
STEP 2

Gennemgang af ejendom

2
STEP 2
STEP 3

Levering af vedligeholdelsesplan

3
STEP 3
STEP 4

Dialog om videre forløb

4
STEP 4

—— Reference

Vedligeholdelsesplan hos andelsforening
A/B Nordborggade

“Vi er en lille andelsforening, som kunne se at det måske snart var tid at tænke på taget, fyrkælder, vinduer m.m. men manglede overblikket.
 
Vi havde et godt indledende møde med Brdr. Lauridsen om en vedligeholdelsesplan, som vi efterfølgende besluttede os for at gå videre med. Vi fik en let og overskuelig oversigt på de “ømme” punkter, som vi forventer at arbejde videre med og at have afsluttet det hele i 2023/24.”
 
Birgit Sørensen, Bestyrelsesformand

—— Komplet gennemgang af jeres ejendom

Hos Brdr. Lauridsen, er vores vigtigste fokus altid kvalitet og professionalisme, når vi udfører arbejde for dig.

Derfor sørger vi også for, at vores vedligeholdelsesrapporter, ikke går på kompromis, trods den mindskede størrelse på selve rapporten.

Faktum er, at mange vedligeholdelses og tilstandsrapproter, er fyldt med overflødige punkter, som tit ender med at forvirre dig, som læser.

Derfor er vores rapporter altid udarbejdet, så de er lette og overskuelige at læse, uden det går ud over indholdet og mængden af punkter.

Facaderenovering på strandvejen

—— Hvad indeholder vedligeholdelsesrapporten?

Når vi udarbejder jeres vedligeholdelsesrapport, får I et overblik over hele ejendommens tilstand. Vi søger for, at I er klædt på med en let forståelig køreplan, til at håndtere jeres vedligehold. Vores målsætning er, at I skal være i stand til, at få bygget ejendommen op på et solidt niveau, med mindst besvær og bedst økonomisk afkast.

Hos Brdr. Lauridsen, er vi uddannede med mange års erfaring, og er derfor fagligt rustede til at kunne gennemgå alle dele af jeres byggeri. Når vi udføre rapporter for jer, vil vi som minimum altid gennemgå:

—— Hvad koster en vedligeholdelsesplan?

Prisen varierer afhængigt af opgavens omfang, men normalen for mindre boligforeninger er 8-10 timer á 800 kr. inkl. besigtigelse og rapportudfærdigelse.

Omfanget aftales inden besigtigelse. Har I for eksempel fået skiftet vinduer inden for kort tid, er der næppe grund til at bruge tid på dem.

Vi anbefaler dog, at vi under alle omstændigheder, tager en indledende snak med jer inden besigtigelsen, så vi kender til ejendommens historik.

Hermed får bestyrelsen et let forståeligt og virkelig anvendeligt værktøj, som ikke blot er en meget dyr og svært tilgængelig rapport, som ofte er vanskelig at omsætte til praktisk vedligehold af ejendommen.

—— Bæredygtig renovering

Er I en boligforening, som sætter fokus på miljøvenlige løsninger? Så kommer vi gerne med vores bud på, hvordan aktiviteterne kan udføres så miljøvenligt som muligt. Vi skal typisk bruge 2-4 timer ekstra på denne del.

—— Se hvad vi siger om bæredygtigt håndværk

—— 100.000 kr. spørgsmålet: Skal vinduerne skiftes eller renoveres?

Trænger foreningens vinduer til en kærlig hånd, er det store spørgsmål ofte, om de skal udskiftes eller blot renoveres og males.

Ud fra et bæredygtigt perspektiv kan pilen pege i begge retninger. Man skal helst undgå at smide væk, da affald er en stor CO2-synder. Omvendt kan der være en markant energi-optimering og dermed mindsket CO2-aftryk, OG penge sparet over tid, ved at skifte vinduer. Det hele afhænger naturligvis af vinduernes tilstand.

Ud fra et økonomisk perspektiv vil renoveringen i langt de fleste tilfælde, være den billigste løsning, i hvert fald kortsigtet. Skal der alligevel ske en udskiftning, vejleder vi til det bedst mulige valg af nye vinduer, samt montering, så de holder længst muligt.

Vi vil altid guide dig til den løsning, der passer bedst til jer, og som er bedst for miljøet.

De nævnte udfordringer vil I, i øvrigt, være forberedte på, hvis I har en god vedligeholdelsesplan jf. bloggens første artikel.

—— Hvor mange gange går du op ad trappeopgangen i dit liv?

For mange af os bliver det til en del…
Derfor er det ikke kun for økonomiens skyld, at I skal sørge for regelmæssig renovering, men også fordi det er et af de første indtryk, jeres gæster får, når de besøger jer – og ikke mindst for jeres egen skyld. 

Det er en større fornøjelse, at komme hjem, hvis man ikke skal gå gennem en opgang, hvor malingen skaller, der er streger, eller det der er værre, på væggene og gulvbelægningen er slidt. Det gælder selvfølgelig også køkkentrappen.

Derfor skal opgangstrappen også indtænkes i jeres vedligeholdelsesplan. Kontakt os, hvis vi skal kigge forbi og give et tilbud.

—— Kom godt i gang

Er I interesseret I at få lavet en vedligeholdelsesplan, så kontakt os for en uforpligtende snak, ved at udfylde kontaktformularen på denne side eller skrive til kontaktos@brdr-lauridsen.dk

Vores ydelser

Tømrer

Tømrer med fokus på kvalitets oplevelser.

Murer

Kvalitetsorienteret og effektiv murer.

Maler

Din professionelle maler.

Totalentreprise

Totalentreprise i særklasse.

Væsentlige miljømærker

Indhent et tilbud